Over ons

KLANTENSELECTIE

Momenteel werken bij Sorg-Saem :

W.J.J. van Enk (Willem) drs.
Verkoop

B. M. Buddingh (Bas) mr.
Onderzoek, ontwikkeling en contractmanagement

C.R. de Graaf (Rutger) Bsc.
Installatie en ondersteuning Medische IT

H. Werges (Heleen) Bsc.
Installatie en ondersteuning Medische IT

L.E. Elderhorst (Lisa)
Installatie en ondersteuning Medische IT

Sorg-Saem volgt naast nationale ook internationale ontwikkelingen nauwgezet. Ieder jaar bezoeken wij de toonaangevende congressen waaronder die van de FMF, ISUOG en ISPD. Daarnaast verzorgt Sorg-Saem internationale projecten in Jonkopings, Singapore, Kuala Lumpur en Kaapstad.

Geschiedenis 

In 1994 richten Dr. A. van Enk (gynaecoloog en vader) , mevr. drs. J.A. van Enk (huisarts en zus) en dhr. drs. W.J.J. van Enk Sorg-Saem BV op. Het familiebedrijf verzorgt contractonderzoek voor de farmaceutische industrie en verricht epidemiologisch onderzoek met betrekking tot de perinatale registratie en sterfte.

Na een propedeuse technische wiskunde aan de TUDelft en een doctoraal medische informatiekunde aan de UVA verlaat de heer W.J.J. van Enk in 1997 Sorg-Saem. Hij werkt vervolgens in 1997 als programmeur voor Oberon Media Lab, in 1998 en 1999 als informatie manager voor Zilveren Kruis Achmea en van 1999 tot 2004 als adviseur en auditor voor PriceWaterhouseCoopers N.V. (PwC)

Door het plotseling overlijden van vader Dr. A. van Enk in 2001 worden geen nieuwe activiteiten in Sorg-Saem BV ontplooid en komt binnen een aantal maanden het bedrijf tot stilstand. Echter eind 2004 herstart de heer W.J.J. van Enk de bedrijfsactiviteiten door zich op de ICT aspecten van de medische praktijk te richtten. In 2005 wordt Sorg-Saem BV door astraia GmbH als officiële partner geïnstalleerd en momenteel bedraagt het personeelsbestand 5 medewerkers, allen met een universitaire opleiding. Het aantal klanten van Sorg-Saem in de BENELUX groeit van 10 in 2005 naar 155 in 2018.